top of page

ett samarbete i kreativt skapande

FEM ELEMENT

SE VÅRT DIGITALA VERNISSAGE HÄR

ETT FRITT KREATIVT SAMARBETE 

En iskall söndagsförmiddag, första advent 2019 var startskottet för insikten om hur vi kunde slå ihop möjligheterna inom våra kreativa yrken och skapa de bästa förutsättningarna för att genomföra gemensamma projekt tillsammans. 

Genom att villkorslöst få bygga upp en helhet som skulle bli proffsig och genomtänkt hela vägen kändes hela processen verkligen från hjärtat hos oss alla.    

Det skapade snart mersmak. Inte bara av viljan att helt utan press få göra precis vad vi vill för en dag, utan att ändå kunna ge slutresultatet ett värde, om inte bara för oss själva. 
På den vägen föddes idéerna kring de bilderna som byggdes på temat Fem element. 

För att komma igång gjorde vi en intressekoll av modeller som kunde tänkas vilja ställa upp på våra, något luddiga, och inte helt genomtänkta idéer. Och i takt med att temat och projektet tog form kunde vi utifrån den uppsjö av intresseanmälningar som kommit in hitta de personer som vi trodde skulle göra sig bra för uppgiften, baserat mycket på hårtyp, ögonfärg och utstrålning.

I flera fall kontaktade vi lokala tjejer och killar direkt med förfrågan om de ville ställa upp som modeller i projektet. 

Och varje gång, med varje enskild modell, häpnades vi över de lokala och ovana förmågor agerade som den mest naturliga sak i världen att stå stylad framför kameran. 

 

 

 

 

"DET ÄR RESULTATET AV TRE KREATÖRERS EGNA TOLKNINGAR AV ELEMENTEN, I HÅR, SMINK & BILD"

 

 

 

Det har hela tiden känts viktigt att var och en ska känna att det är sitt eget område. Vi har verkligen bollat och gjort det tillsammans hela vägen. Men var och en av oss ska hela tiden ha känt att man det man gjort eller vill göra är det som styr skutan framåt, för att inte döda någons kreativitet. Och när vi eller bara någon av oss kört fast så har vi direkt funnits där för varandra, lyft fram varandra och backat upp varandra, hela vägen. 

Planerna för slutvisning av projektet var större än såhär. Mycket hände på vägen, inte bara i projektets utformning utan även med en hel värld. En pandemi och flertalet begränsningar. 
- "Det är klart att man hade velat ha en vernissage, med snittar bubbel och besökare. Och först satte det helt stopp i min tankeverksamhet. Jag kunde inte se hur vi skulle kunna göra den visning som vi önskade på något annat sätt".

Och det är klart att det blivit förseningar på ett helt halvår. Men vi ser det som att det var någon mening med det också. 

"DET ÄR KLART ATT MAN HADE VELAT HA EN VERNISSAGE, MED SNITTAR BUBBEL & BESÖKARE"

Men trots det ville vi ändå göra något av det tillsammans, skåla för att ha tagit det från start till mål. Fira det med en visning och sedan också kunna släppa projektet och sälja printarna i den nya webbshoppen. 
Det är ändå våra konstverk. 

Hår, styling: Emma Nilsson 

Make Up & styling: Maja Westman

Foto: Jons Jonna Andersson 

 

Modeller: 

 

Vatten: Olivia & Lovisa Morén

Luft: Emma Björk 
Eld: Elin Israelsson 
Jord: Anna Gustafsson 
Metall: Kevin Asker 

 

20210314_HH8A0834-Redigera_webb.jpg
bottom of page